Tallinnas toimunud Põlvamaa toidupäevad pakkusid palju elamusi kõigile

Trühvlik ei sisalda säilitusaineid, suhkrut, piimatooteid ega gluteeni.

AS Põlvamaa Arenduskes-
kus projektijuht Kaisa
Tammoja kirjutas pressitea-
tes, et Tallinnas Mahlaveski
talupoes 12.-16. veebruarini
toimunud Põlvamaa toidu-
päevade avamisüritusel osalenud maaeluminister Tarmo Tamm ütles järgmist: «Minu südame teeb väga soojaks, et kodused Lõuna-Eesti maitsed on Tallinna inimesi rõõmustama tulnud. Minu kodukandis elab ja toimetab palju ettevõtlikke inimesi. Vallutage see Tallinn ära!»

Ministriga pikemalt vestelnud Kõlleste Garlic OÜ juhatuse liige Vaike Soosaar arvas, et sellised üritused on just parim viis kliendiga otsekontakti loomiseks ja tagasiside saamiseks. «Laadamelus pikemaks suhtlusekaega ei jää ja sellest on kahju, sest suhtlus on oluline osa müügitööst!»
Kaisa Tammoja teatas, et Mahlaveski Tallinna talupoes oli avamispäeval kohal ka

Metsarestorani Maitsemaa OÜ kokk Oliver Tohva tutvustas maaeluminister Tarmo Tammele eesti- maisest toorainest valmistatud erinevaid suupisteid.

Eestis ainulaadse metsares- torani kokk Oliver Tohva (Maitsemaa OÜ), kes pakkus ülevaate neist toitudest, mida Põlva ettevõtja üle Eesti erinevates looduskaunites kohtades pakub.
Toidunädalaks oli Mahlaveski talupoodi toodud müügile palju Põlvamaa tooteid,
sealhulgas ka Põlvamaa «Rohelisema märgi» tooteid.
«Talupoe külastajad said degusteerida Süvahavva Loo-
dustalu teesid, Räpina Loomemaja veine, Kõlleste Garlicu ja Hauka Farmi küüslaugutooteid ning Mooste Kalaköögi forellitooteid.
Taevaskoja Meejaam pakkus mett ja külastajad said proovida ka tervislikku lina-
jahust jooki. Suurt huvi tuntika marineeritud küüslaugu ja küüslaugupulbri vastu,» märkis Kaisa Tammoja.

  Esmakordselt said tallinlased proovida Päkamäe Maius OÜ erinevate maitsetega veganmaiust Trühvlik. See ei sisalda säilitusaineid, suhkrut, piimatooteid ega gluteeni.
  Interneti andmetel on maiuse tooraineteks kuivatatud puuviljad, pähklid, kookoshelbed, kakao ja eestimaine toortatar.
  Enamik kasutatavast toorainest omab mahe sertifikaati ning maius ise valmib sajaprotsendiliselt käsitööna. Seda ei ole kuumtöödeldud. Antud asjaolu tagab kasulike vitamiinide ja mineraalainete säilimise.
  Egle Vään Päkamäe Maius OÜ-st rääkis esmaspäeval, 26. veebruaril maakonnalehele, et võttis Tallinna Mahlaveski talupoodi kaasa nii palju maiust Trühvlik, et seda saaks poes müüa ka pärast Põlva toidunädala lõppemist. Kuna klientide tagasiside oli väga hea, siis tänas Egle Vään ka Põlvamaa toidupäevade korraldajaid. Ta nentis, et saatis esimese partii maiust Trühvlik kaubandusse müüki juba eelmise aasta juunis.
  Lisaks Tallinnale saab Päkamäe Maius OÜ Trühvlikut osta Põlva TÜ Toiduaidast, Põlva Edu Keskusest, Tartu Lõunakeskuse talupoest, Võru Maksimarketist ning Pärnu Keskuse taluturult.

Kaisa Tammoja andmetel rahastati Tallinnas Mahla-
veski poes toimunud Põlvamaa toidupäevi Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi meetmest «Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks».

   SA Põlvamaa
   Arenduskeskus/Koit

Artikkel ilmus ajalehes Koit  27. veebruaril 2018

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga